Monday, June 29, 2009

Sungguh jauh~~(Part 2)

Sampai di Kota Bharu kol 4.30 pm...kami stay di Renaissance bersebelahan dengan Billion...penat...tidur sementara tunggu big bos sampai...
Hari Ahad sini bekerja...so kami memulakan kerja kami pun hari Ahad...sepatutnya big bos kami kena ke Maner Urai untuk Program bersama Menteri ... tapi dibatalkan...kami tetap meneruskan kerja kami...khusyuk nih...punya khusyuk...tup-tup...pukul 2.30 pm...BLACK OUT~~~ Aduhhhhhh...aper lagi...separuh Kota Bharu kepanasan...kami pun aper lagi...terus pecut ke Pangkalan Kubor...kawasan bebas cukai...gila seihhhh...murah beb...rambang mata nih...bedal sehelai blouse...dengan harga RM 35 !!!! Maner dapat ooo kat KL tu...kecuali kat pasar malam rumah aku...
Hari ni...(Isnin) kami meneruskan kerja sampai petang...aper nak buat petang ni lepas keje???? Tunggu~~~

Sunday, June 28, 2009

Sungguh jauh (part 1)~~

Sungguh jauh perjalananku ke Kelantan...tumpang small boss...so aku jadi mem di belakang...teruja nak pergi kelantan...sebab first time nak sampai SERAMBI MEKAH nih...ingat senang hatiku terbuka nak ke sana...bermacam-macam yang bermain di mindaku...

Jalan yang agak berbukit bukau agak mengecutkan perutku...aku rasa bukan agak dah...memang bukit pun...adussss...kecik tol jalannya...kalo lori di depan...nazak la kereta nak gerak...nak potong kang...ader kereta di depan...x potong...macam semut pulak...terima jer la...

Yang bestnyer...dalam perjalanan...x sangka pulak kami akan melalui kawasan MANEK URAI...fuyyyoooo...besarnya bulan...agak besar kawasan tersebut...nak ke Kota Bharu ada ler dalam 1 jam lebih...Wah...nanti aku sambung lagi...nak teruskan keje nih...huhuhuhu...pic yang aku janjikan...

besarkan bulan...hihihihi

Friday, June 26, 2009

Tinggal sekejap...~~


Esok awal-awal pagi lagi aku akan bertolak ke Kelantan...meninggalkan blog buat sementara...meninggalkan Adib serta ayah buat sementara...apa yang ku harapkan, perjalananku selamat sampai dan selamat tiba...aku pasti kangan segalanya...terutama gelak ketawa ADIB...nangis ADIB...suara ADIB...senyuman ADIB...segalanya...


"Adib...esok ibu nak keje...Adib tinggal ngan nenek, jgn nakal-nakal k..Adib anak baikkan???"
Begitu la ayat pujuk aku pada Adib sebelum pergi...Adib mampu tersenyum bila aku berkata-kata...kerana dia suka dengar suara aku (Hahahhahhah...perasaan skit)...

Aku yang agak kurang ajar???~~

Aku pun panas baran. Tapi sebelum panas baran aku meletup dan merosakkan nama baik perkhidmatan , baik aku luah dulu. Katalah aku kurang ajar pun, aku tak kisah.
Yang aku kisah, adalah aku sangat simpati pada dirinya yang tersangatlah sengal....dek kerana dia kekadang jabatan aku dipandang senget oleh jabatan-jabatan seangkatan...kerana jawapan-jawapan sengal dari dialah yang membuatkan orang bawah merasa menyampah terhadapnya...
Dia memang seorang yang pentingkan diri...nak outstation pun sehari jer...baru lepas gaji...minta jugak duit makan RM92.00 beb...nak jer aku sedekah kat dier guna duit gaji aku...
" En...ambik la duit sy nih...saya sedekah jer kat en..."
Tapi...memandangkan aku bukannya ikhlas pun nak kasi...hahahaha....semua yang datang ke tempat bahagian aku...kalo sebut jer nama En ni...mesti ader gelaran kat belakang...orang bawah dah hilang respect beb...dek bukan kerana kezaliman...tapi kerana ketidakpandaian dirinya yang terang-terang tapi x nak ngaku...
Yang aku pelik...orang sebegini gaji besar...yang membawa impact pada jabatan...masih berada di sini...yang pengetahuannya agak tandusss...patut la dia tak berani nak apply keje kat luar...sebab memang x layak punnnn...lain yang di tanya...lain yang dijawabnya....arghhhhhhh~~
Ader juga segelintir orang bawah yang pandai bodek...menggunakan kesempatan di atas ketidakpandaian dirinya...aku mmg tabik pada diorang nih...tapi aku nak gelar diri mereka lagi TAK PANDAI...sebab menyalahgunakan kuasa secara terang-terang...aku hanya melihat saja...tanpa sebarang kata...namun di dalam hati aku selalu berdoa....
"Ya Allah...KAU tunjukkan kebenaran...jgn biarkan mereka hanyut dalam kesesatan dan kebodohan"
Dalam erti kata lain aku menunggu J*****N A***T N****A datang...datang la...datang la...tolong la kami...

Thursday, June 25, 2009

Note untuk abang...




Aku rindu bangat~~


Sekali lagi...tajuk lari lagi...hihihihihi...skang musim durian di kampung...aku teringat sesuatu...aku orang kampung di utara...kawen ngan orang jawa...malangnya...bila musim durian...sesuatu yang buat aku rindu x dapat makan...iaitu PENGAT DURIAN BERSAMA PULUT...bukan aku x reti nak buat...memang pro pun...tahun lepas aku pernah buat...tapi x der seorang orang jawa di rumah aku yang makan...tension aku...pengat durian ni makan ramai-ramai baru best...kalo makan sorang-sorang baik aku makan kat restoran jer...biar mahal...puas hati aku...hihihiiihih...aku rindukan kampung sebab pengat...hihiihihihi...so, petang ni aku nak jugak cari durian ... nak buat pengat...masak pulut...bawa ke ofis...lagi best...kalo biar kat umah tu...tunggu BASI la...huhuhuhu...x dapat aku bayangkan rasa makan pengat tu...aduhhhh...cepat la petang...nak balik nih~~


Wednesday, June 24, 2009

Muktamad~~

Hahahha...yer-yer semalam aku create pic utk banner...tapi mcm x best pulak...so aku edit...bahasa pujanggan yang aku ader...makeup skit...tarrrraaaa...tema budak-budak...yessss~~~walaupun orang nak cakap aku punya x cantik...ntah aper2...tapi kan...suka hati aku la...blog aku...hihihihi

Entry semalam

Skang tgh tukar cat baru...banyak lagi nak kena add balik..saper yg singgah tu...thanks erk...tapi sabar yer...nanti saya cat kasi habis...hihihihihi...skang dalam percubaan dok godek bahasa-bahasa pujangga nih...huhuhuhu...teringat zaman kolej dulu...mengadap bahasa komputer....

Jiwa Kacau~~

Tajuk jer gempak...tapi keadaan ok jer...hihihihihi...skang kat depan ader budak-budak dari Bank Rakyat
"kak...nak apply credit card x?"
aku jawab...
"x nak...!!!"
"ambil la kak..."
aku jawab lagi...
"x nak...!!!"
"naper kak x nak???"
aku jawab lagi...
"sebab akak x nak mati tergantung depan pintu syurga sebab hutang kad
kredit..."
terkedu budak tu...
hahahahhaha...
tips : jawapan untuk elak dari orang merayu apply kad kredit....

Friday, June 19, 2009

Zon selesa~~



Entry aku pasal kali ni x lain x bukan...yang aku suka komplen...minggu nih aku dilaporkan oleh pengguna-pengguna KTMB di stesyen Kuala Lumpur...

Semalam aku turun ke stesyen seperti biasa...tetiba ader satu tren lalu melepasi stesyen...aku berkata dalam hati...

"hopefully itu tren ke Seremban"

Sekali aku tgh dari jauh...tren Pelabuhan Klang...aduhhhh~~~Dalam 10 minit kemudian ader announcement...

"deng...deng..ding...dong...Tren ke Pelabuhan Klang telah mengalami kelewatan...harap maklum"

Perghhhhh...aku dah agak pun...itu dah menjadi tabiat pada KTMB...waktu kemuncak memang suka buat hal...orang dah bertambah ramai...

Tetiba bunyi lagi...

"Deng...deng...ding...dong...Oleh kerana tren menuju ke Pelabuhan Klang telah tergendala perjalanannya sebelum ini,tren ke Pelabuhan Klang telah mengalami kelewatan...tren seterusnya baru saja bertolak dari Stesyen Sentul...tren ke Pelabuhan Klang akan tiba sebentar lagi"

Aku tersenyum bila dengar perkataan 'sebentar lagi' kerana istilah tersebut biasanya bagi KTMB ialah 20 minit hingga 40 minit...jangan x tahu...
Rupanya minggu nih saja memang setiap hari delay...aku yang x tahu...sebab aku outstation time keje....hihihihih

"Minggu nih...setiap hari delay..."

Rungut seorang pelanggan yang aku biasa gelar dia sebagai seorang kakak...so semalam aku snap gambar dalam KTMB...pic ni bagi aku...suasana semalam adalah suasana 'Zon Selesa'...sebab belum sampai di Kl Central...sampai jer di KL Central...aku dah x boleh nak keluarkan kamera aku...sebab SESAKKKKKKK~~~


Thursday, June 18, 2009

DIA...


Mood...nak makan jer time sakit nih...ujian dari ALLAH...terima jer...syukur la x teruk diberiNya...baru sikit...kekadang time sakit la baru nak ingat DIA...itu la manusia...dok ingat benda lain jer lebih...nak sujud lama-lama sikit pun susah...tapi kalo ngadap tv...lama maner pun x rasa bersalah...manusia oh manusia....

Sesekali fikir telekung atau baju melayu kat umah tu dipakai untuk mengadap DIA bukan main lusuh lagi...tapi kalo nak pegi dinner...ader event...ha...bukan main gah lagi baju tu...x salah kan kalo kita ader telekung atau baju melayu yang cantik (walaupun x semahal mana) yang khas untuk kita mengadap DIA...

Sekali lagi fikir...cukup ker jarak kita ngan DIA sekarang??? Cukup ker kita menyayangi DIA??? Cukup ker ketaatan kita pada DIA??? Cukup ker kesetiaan kita pada DIA???

Mari kita fikirkan...dimanakah kita padaNYA...sama-sama kita beramal...


Uhukkkkkkkk~~~


Uhuk...uhuk...uhuk...sroootttttttt...isk...batuk satu set ngan selsema pulak tu...aduhhh...perit rasanya tekak nih...bercakap pun suara serak garau...hingus pulak dah 2-3 lai towel...x tahu la...ubat??? Ambik...tapi tu la...jenis manusia yang takut ngan ubat...x boleh nak buat aper la...aduh la....dapat aiskrim pun sodap jugak nih...huhuhuhuh

Wednesday, June 17, 2009

Minggu yang agak penat

Hm...rasa penat sangat minggu nih...semalam baru sampai dari JB...hari ni terpaksa aku ambil MC coz selsema dan batuk...lagipun penat aku still rasa...esok aku kena siapkan kerja-kerja yang ditinggalkan selama 3 hari...aku dah boleh bayangkan aper yang ader di atas meja aku dan meja di belakang aku...then malam jumaat pulak...aku terus ke Bentong, Pahang ... kenduri sepupu husband aku...arghhhh~~~penatnya....kenapa aku rasa penat...uhuk..uhuk...adakah sebab selsema dan batuk...??? Atau memang aku rasa penat...???
Untuk entry yang lepas " Di lema Dek Susu Badan" result selepas aku balik dari JB...Adib masih menyusu badan...hihihihihi...tunggu la minggu depan...aku kena Kelantan pulak...adakah Adib masih menyusu badan...???~~

Tuesday, June 16, 2009

Lamanya tinggal~~

Huh...rasa lama benar x jengok blog nih...dah lebih seminggu rasanya...skang kat JB...jap lagi kol 4.30 akan bertolak balik Klang...hari Sabtu lepas bawa Adib ke Wet World, Shah Alam...sajer nak bawa dia mandi-mandi...seronok betul dia...menjerit-jerit suruh lepaskan dia...isk...maner boleh...kang yang rugi ibu dia...hihihihi...rindu sangat kat Adib...x sabar nak balik nih...walaupun orang cakap x jauh...tapi still rasa jauh...setiap malam call bercakap ngan Adib...rindu jugak pada blogers2 yang lain (rindu nak baca entry...hihihi)...x blh nak cover dah entry2 lepas...huhuhuhu...nanti kita try catch up balik...hihihihihi...
So...enjoy Adib punya pic...dan jom...ramai-ramai kita ke Wet World nanti...hihihihi












Monday, June 8, 2009

Di lema dek susu badan ~~

Pada 6 hingga 10 Julai 2009 nanti aku akan ke Sabah dan Sarawak...sebelum tu...14-16 Jun 09 di Johor dan 20-22 Jun 2009 di Kelantan...huhuhuhu...sedih bangat nih...nak kena tinggalkan Adib...jadi si ayah pun menyuarakan hasrat murni dia...
Ayah : Ayang...apa kata...alang-alang ayang nak outstation nih...ayang pisahkan susu ngan Adib...

Ibu : Ala...ayang nak jugak cukupkan 2 tahun nyusu badan...

Ayah : Abang bagi cadangan jer...sebab takut nanti kerap keluar...susah yang nak menjaganya...tidur mlm kang macam mana...Hari tu time pegi Bandung kalo 'sape' (bahasa jawa...nyebut pun aku x tahu...tp maknanya pisah dari susu badan) kan dah senang sekarang...

Ibu : Isk...tengok la macam maner nanti (ader niat tersirat...hihihih)

Adib skang nyusu badan time petang ngan malam jer...nak tidur pun masih menyusu...itu lah ubat tidur dia...kalau siang tu...susu formula la...kecuali hari cuti...memang susu badan la yang dicarinya...alhamdulillah...bagi aku...Adib tidak menghadapi sebarang masalah kesihatan buat masa sekarang mungkin disebabkan susu badan...that's y la aku rasa berat sangat nak pisahkan dia dari susu badan...tengokla nanti macam mana...aku rasa akan jadi macam hari yang aku balik dari Bandung...neneknya penuh yakin menyatakan yang Adib dah x nak nyusu badan...sekali aku baring...dia selak baju mencari...hihihihihi...itu yang masih kekal hingga sekarang...ahaks...actually susu aku pun dah x banyak macam dulu...mungkin disebabkan suntikan perancang...doc ada cakap yang suntikan tersebut akan mendatangkan kesan sampingan...salah satunya ialah susu akan kering...tetapi disebabkan aku pun balik rumah bukannya awal...maghrib baru sampai...x sempat nak cari makanan-makanan yang boleh 'membanyakkan' susu...ngan penat lagi...tapi aku masih berusaha jugak...sebab nikmat menyusukan anak sendiri bukan senang nak dapat...sekarang aku dalam dilema...mungkin sampai di sini saja jodoh Adib ngan susu badan...tapi aku nak jugak nyusu badan dia sampai 2 tahun...hihihihi...ader lagi 7 bulan jer...(hopefully ayah x nampak entry nih)....hihihihi

tengah nyusu

dah terlena



Tag dari Zety Zin...

Aku di tag oleh cik Zety Zin...nasib baik x kena jawab aper-aper...hihihihi...



1) COPY gambar amal Islam diatas.

2) kemudian pilih 10 orang sahabat anda dan wajibkanmereka melakukan perkara yang sama

3) itu sahaja..senang dan mudah

Oleh yang demikian...10 orang sahabat aku yang first time di tag ialah




4. hada





10.
JASA
(bertaruh dia x kan buat...hihihihi)
So...apa lagi...sila ambik tag anda yer...mudah jer...x payah nak jawab2...copy jer...hihihi



Makan~~ Entry Black Monday...hihihihi

Rupa2nya tanpa kita sedari, dalam makanan yg kita makan setiap hari, kita tak boleh main balun jer, sebab itulah terjadinya penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung, keracunan makanan dan lain2 penyakit apabila kita telah tua nanti. Apabila kita telah mengetahui ilmu ini, sama-samalah kita sampaikan.

Ini pun adalah diet Rasullulah SAW kita juga. Ustaz Abdullah Mahmood kata, Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya kerana beliau menjaga pemakanannya.Apa kata kita ikut diet ini. tak payahlah susah2 makan pil untuk kurus. Insyaallah kalau kita ikut diet Rasullullah ini. Garenti kita takkan sakit perut ataupun keracunan makanan.
Jangan makan SUSU + DAGING (aku mmg bukan penggemar susu...hihihih)
Jangan makan DAGING + IKAN
Jangan makan IKAN + SUSU
Jangan makan AYAM + SUSU
Jangan makan IKAN + TELUR
Jangan makan IKAN + DAUN SALAD (daun salad selalu mkn ngan nasi ayam)
Jangan makan SUSU + CUKA (x pernah lagi la nak jamah susu dan cuka)
Jangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL (alamak...baru nak buat)
# JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN NASI , SEBALIKNYA MAKAN BUAH TERLEBIH DAHULU, BARU MAKAN NASI.
# TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI. (wah...best nih...boleh minta rehat panjang)
# JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM . SESIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.
Nampak memanglah pelik.. tapi, kalau tak percaya...cubalaaa.. Ianya takdelah dalam jangka masa terdekat nie.... Ianya berkesan bila kita sudah tua nanti. Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut.
Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. Di kuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai di mana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidak balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.

p/s : Sampaikan walau sepatah... Al-Quran Juga ada mengajar kita menjaga kesihatan spt membuat amalan spt:-

Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.

Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi. Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).

Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang berkenaan.

Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam)

Sama2lah kita mengamalkannya. ......

Saturday, June 6, 2009

Impian untuk blogku~~

Hm...cuti-cuti tengah bosan nih mula la dok fikir nak tukar layout ngan background...lagi seronok kalo boleh buat sendiri...tapi tu la...nak kodek-kodek coding balik...arghhhhh!!!!~~~ Di mana kekuatan ku dulu...kembalikan...dah lama tinggal bahasa-bahasa coding nih...puncanya??? Kerjayaku bukan lagi mengadap coding...itu yang buat sedikit demi sedikit sudah lupa...tetapi function masih ingat...huhuuhu...nak jugak buat sendiri...tak kira!!! Tak kira!!! Tapi bila??? Iskkkk....

Friday, June 5, 2009

Dah besar pun~~


Video ni dirakam time aku dalam pantang...kalo x salah la...aku ke ofis bawa Adib...terjumpa video ni kat pc bos aku...hihihihihi...kami kat sini kalo ngan bos-bos dah mcm adik beradik...hihihih...so...bila bandingkan Adib dulu dan skang memang banyak perbezaannya...Dalam hati aku berkata...

"Dah besar anak aku sorang nih rupanya"

video

ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST

Percaya x...nadnye punya keje la nih...hari Jumaat siapkan serpihan-serpihan contest yang ader dalam list...so...kali ni aku join contest melalui blog http://zarashoppe.blogspot.com . Aper lagi...meh la ramai2 kita join...hihihihi


SEMPENA FATHER'S DAY 2009,ZARA SHOPPE MENGANJURKAN SATU CONTEST..
ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST!
ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST bermula 4/6 ~ 30/6/2009
SYARAT-SYARAT PERADUAN :
1~ follow ZARRA SHOPPE.-ok

2~ add ZARRA SHOPPE di bloglist/blogroll anda. -ok
(penyertaan terbatal jika gagal berbuat demikian!)

3~ review berkenaan ZARASHOPPE di blog anda dengan tajuk ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST (hanya title ini sahaja di terima) -ok

4~ upload gambar anda bersama ayah anda atau suami bersama anak serta ceritakan momen terindah anda/anak anda bersama ayah/suami anda!
(satu gambar sahaja diterima!) - ok

Detik terindah buat ayah dan Adib...sekalipun ketika ini Adib masih belum dapat melihat ayah,tetapi Adib dapat merasakan kasih sayang yang diberikan oleh ayah. Tika ibu sedang 'berperang' untuk melahirkan Adib,ayahlah peneman setia yang memberi segala sokongan pada ibu. Detik yang paling indah tika Adib lahir,ayah telah menitiskan air mata dan ucapan terima kasih diberikan tanda penghargaan dan kucupan di dahi kepada ibu kerana sanggup menjadi IBU kepada Adib (kali pertama ibu tengok ayah menangis).Gambar ini adalah gambar yang PERTAMA ayah bersama Adib...Bila tengok gambar ni ibu pasti akan teringat detik tersebut...to ayah...jadilah seorang ayah yang terbaik buat anak-anakmu...amin...

5~ tinggalkan link berkenaan contest di entri ini beserta email address - ok

6~ keputusan pemenang akan di umumkan pada 1/7/2009 - lambat lagi...boleh hantar lagi...hihihihi


Thursday, June 4, 2009

Pengubat Jiwa~~

Scrapbooking at WiddlyTinks.com

Ha...inilah pengubat jiwa aku dan mr rehan (husband aku)...selalunya kalau orang yang x kenal aku...baru kenal di tepi jalan akan cakap aku x kawen lagi...ding dong!!!~~ Sekadar mahu melepaskan bosan di jiwa...hihihihihi


Wednesday, June 3, 2009

Jawapan untukku~~

Entry kali ni more pada suasana kerja...sekali lagi...sampai bila perkara-perkara ni nak habis pun aku tak tahu...selagi puak-puak yang tidak berapa reti nak guna akal yang diberikan ni masih ada...selagi itu la orang-orang bawahan berada dalam keadaan tertekan dan BENCI!!!
Aku bernasib baik...suasana tempat kerja aku...dalam keadaan tenang...zikir dipasang sentiasa...tapi bukan di komputer aku...orang lain...hihihihih...yer la...pc aku nyer speaker dah rosak...tapi tidak menjadi masalah bagi aku...kerana ada orang lain lagi yang mempunyai speaker...
Bila sifat amarah datang...dengar zikir...slow la skit amarah tu...aku juga dipengaruhi oleh sikap big boss aku yang agak penyabar bila berlakunya 'pertelingkahan' dalam meeting...dan sebagainya...tapi yang aku heran...orang-orang yang dok bertelingkah...merasakan dirinya amatlah CEMERLANG dan BETUL serta BAGUS....uwwweeekkkkk...(kalo boleh nak muntah-muntah sebut perkataan tu)
Sedangkan orang-orang yang dah tak larat nak bertelingkah ni sebenarnya dah tak larat nak dengar...kerana apa yang selalu diperkatakan hanyalah mengikut pemikiran kepala lutut sahaja tanpa sebarang fakta. Gelaran apakah yang patut diberikan kepada mereka?
Kemahiran-kemahiran yang ada pada mereka ialah mereka-mereka ini bijak dalam menunding jari bila mereka melakukan kesilapan dengan mengeluarkan sebab-sebab yang tidak masuk akal dan menyebabkan diri mereka mendapat gelaran 'TIDAK PANDAI' (ayat lembut tu)...tetapi...mereka masih merasakan diri mereka HEBAT tanpa rasa ada salah pada diri mereka.
Soalan 1.
Macam mana golongan ni boleh wujud di company aku???? Arghhhhhh~~~
Soalan 2.
Bilakah mereka-mereka ni nak BIJAK???? Arghhhhhhh~~~
Soalan 3.
Ada x tele-bijak yang boleh aku hubungi??? Hihihihi...

Tuesday, June 2, 2009

Aduhhhhh~~ Hutang aku pada mertua

Ahak...bulan ni ngan bulan depan aku kena outstation...paling panjang ke Sabah ngan Sarawak...5 hari coz bersambung...jimat...x payah patah balik KL...then ader ke Kedah, Johor dan Kelantan...ke Johor ngan nadnye...dia siap balik umah lagi...huhuu...sungguh x aci...aku bernasib baik sebab Adib dijaga oleh mak mertua aku...tapi itu la...kenduri kawen adik ipar aku 26/7 akan datang...dengan si Adib lagi...huuhuuhuu...kena la beli buah tangan sebagai balasan...tapi aku dah fikir...baik aku kasi Tudung Balqis warna peach dari beli buah tangan...sebab aku tahu dia suka sehelai tudung nih....hihihihi...apa kata survey???~~~