Wednesday, March 17, 2010

Lama gilerrrr~~ Edisi bersama jiran

Ha...last update 12/03/2010...tu dia...hari ni 17/03/2010...uhuk uhuk uhuk...bersawang habissss...masa dok berjalan...masa dok dalam kereta...masa memasak...banyak sangat la benda nak cerita...tapi bila dok depan pc macam patung...jadi blurrrr...tak tahu apa nak ditaip...hihihihihi...tenung jer blog orang lain...aper nak jadi nih~~

Tak ader apa yang nak dishare kali ni...yang share pun janji nak snap gambar...tak snap-snap lagi sebab kamera bengong...dok target SLR tapi berkurun la...al maklumlah...gaji pun ciput jer...bersyukur jer la...kalo nak jugak...simpan yer..."SIKIT-SIKIT,LAMA-LAMA JADI BUKIT" (sambil mengangkat tgn macam Karam Sign Walia)...
Sekarang dah nak masuk 2 bulan aku tinggal di rumah sendiri...serius...rumah aku masih bergema kerana kosong...seronok la si bujang aku sorang tu bermain...biar la dia...itu yang buat dia bahagia...ruang tamu yg ader langsir, tv dan rak...hihihihi...senang nak ngemas...senang si bujang aku berlari-lari...

Al-kisahnya...jiran sebelah rumah aku...mak cik la...dia ader menegur si bujang aku nih...

"Adib...balik rumah seminggu sekali yer?"

Hihihihi...aku memang tak salahkan mak cik tu kerana menegur begitu sebab last week sepanjang minggu aku kena stayback kat ofis sampai ke malam...keluar dah pun 6.15 pagi dan balik 10.30 malam...hihihihi...memang mak cik tu x bangun dan dah tidur la...serius...aku x sempat nak bertegur sapa ngan jiran-jiran aku lagi...tambahan isteri-isteri orang...yang sempat aku tegur hanyalah pokok cili aku 3 pokok tu...kunyit 1 pokok...pokok kari 3 pokok dan serai...tu jer...hihihihi...apa nak jadi pun aku tak tahu la...aku rasa kalau jiran tetangga aku buat kenduri kendara masihkah aku mampu untuk memberi komitmen???

Ha...jangan buat 'derk' ngan jiran beb...nanti kalau waktu susah...diorang la yang kita nak minta tolong...jangan menyombong ngan jiran beb...nanti kalau umah korang kena rompak...dia buat menyombong ngan kita balik baru padan muka kita...korang ngan jiran korang macam mana???




2 comments:

CT NORAMIZA said...

betul tu, ngan neighbour kita kena bertegur sapa, kalau ada xtvt tu, join2lah :)

AiNeRzA said...

CT NORAMIZA - jangan dok buat xtvt mengumpat dah ler...hihihihih...ampunnnn la..