Thursday, September 17, 2009

Entry sebelum balik awal~~

Selamat hari raya!!!!~~~Senyap-senyap selama ni x pernah pun buat entry pasal puasa kan? X sempat nak buat weih...asyik dok uli kuih...tempahan terlalu banyak hinggakan sendiri punya kuih terpaksa dijual...aper taknyer...bila dah dapat kuih...esoknya nak lagi...alasan yang diberi ialah..."mas,anak aku dah bedal ko punyer kuih...sedap sangat"...hihihih...puji sendiri...tapi itulah yang terjadi pada setiap tahun bila nak menjelang Aidilfitri...tapi sempatla aku songlap 2 balang jugak untuk husband dan adik beradik aku merasa...

So...hari ni last day aku bekerja...esok dah start cuti...malam ni bertolak balik ke Baling...tapi raya ke 2 dah kena balik Perak...x aci betul...tapi x per...aku dah buat planning cantik untuk memastikan ia adil...iaitu hari KHAMIS aku nak bekerja...hihihihi...biar la office aku kosong...sanggup...aku pi lepak kat SOGO sebab x dapat lepak lama2 ngan mak aku kat kampung...sedih kan...nak dapat balik 4-5 kali setahun pun susah...time raya pun nak cut jugak cuti den kat kampung...biasalah...masalah bila tiba hari raya...hihihihi...

Dari segi persediaan tahun ni semua dah settel...baju untuk abah (mertua) awal ramadhan lagi aku dah cari...baju husband aku pun sama...baju Adib??? lagi awal aku cari...baju sendiri...baru 2 hari lepas siap manik...hihihihi...tahun ni sempat la pakai hasil jahitan manik sendiri...hasil dari belajar dalam KOMUTER...lepas raya jer dah ader yang tempah nak suruh jahit manik...hihiihihi...best....suker...suker...cuma tahun ni aku confius nak beli aper untuk mak aku kat kampung...last minit aku beli baju kurung...ha...settel...tahun lepas beli kasut...untuk mak mertua pulak...sebelum ramadhan awal-awal dia dah ajak aku pi SOGO...aper lagi...beli la sesiap kasut raya...ha...sebab dalam bulan puasa...memang aku x sempat nak shopping...sebab KUIH!!!!

So...hari ni balik awal sikit...nak siap barang-barang untuk balik kampung...hihihiihihi...sukanya...nak balik makan mihun sup siam...sedap...nanti aku snap gambar dan kasi resepi erk...pada semua insan2 yang sudi menyinggah di blog usang aku ni...terima kasih bebanyak...aku jugak nak minta ampun dan maaf sekiranya entry2 aku selama ini ader menyakitkan hati...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI....

3 comments:

nadnye said...

salam aidilfitri untuk adib, mak adib dan ayah adib.. maaf kalau tersalah bahasa.. terkasar bahasa
Kirim salam kat mak n ayah kat kg nanti yea..

JASA said...

oit, mana aci..balik awal

nza said...

wah, ambik tmpahan lagi..kak nza sume tmpah. Thp kemalasan maksimum melanda diriku....trlebih vitamin M.

SELAMAT HARI RAYA N MAAF ZAHIR BATIN.