Monday, December 28, 2009

Best~~

Hari Sabtu lepas...time kat Terengganu lagi dok planning hujung minggu nak pegi mana...bincang punya bincang...akhirnya kami suami isteri sepakat pegi menghabiskan masa bersama haiwan di ZOO NEGARA...hihihiihi...serius...dari kecik sampai jadi bini orang...ni la first time pegi Zoo...nasib baik x ada tabiat jakun...kalo x sah-sah aku kena masuk dalam kandang di Zoo...hiihihi...





Pukul 10.00 pagi baru tergedik-gedik nak bertolak dari rumah...sampai di Zoo dah pukul 11.30...Alhamdulillah...cuaca agak baik dan sedap la untuk berjalan-jalan...tiket memula aku call nadnye...tanya berapa kena...dia cakap RM 12.00...aku kira...itu dah beberapa tahun yang lalu...tambah tolak bahagi darab...aku agakkan RM 15 kot...sampai jer depan kaunter aku tergelak sesorang...tu dia...RM 20.00...tapi tak per...aku pun bukannya kejam...tahu jugak pasal binatang nih...maintainance mahal ooo...itu sebab caj tiket agak tinggi...

Adib aku pakaikan baju tak berlengan...kang smart sangat kang x pasal meragam...ngan panas lagi...kurang selesa pulak nanti...aku bawakan stroller yang sudah lama terperuk di bawah katil...nasib baik la si Adib nak duduk dalam stroller...kebiasaanya dia tak mahu dengan stroller nih...



Nak citer panjang pun mesti citer yang sama bila pegi Zoo kan...dipendekkan cerita...kami menghabiskan masa selama 6 jam kat Zoo...hihihihi...jangan risau...surau...tempat rehat semua lengkap kat sana...so kepada kawan-kawanku semua...kalo rasa dah tak tahu nak pegi mana...ramai-ramai lah serang Zoo Negara yer...









Dah la tu...penat la nak upload...hihihihihi...ready nak bertolak ke Kedah pulak...sedih la tinggal Adib dan ayah...moga-moga selamat sampai...aminnnnn


4 comments:

kakyong said...

kakyong pun dah lama tak g zoo..
tunggu anak2 besor sket...

Adam Nuha said...

baru bercadang nak bawa Adam & Nuha ke zoo...kalau tahu boleh pi sekali kan....

nza said...

kelakar lak bila anierza kt xprnah g zoo...hi.hi.hi...
Mahainya..zoo melaka adult juz rm12 n chlid rm8..ttp best gak cz tmptnya bersih jerrr...

AiNeRzA said...

kak yong - x per kak yong...bw dulu skang...nanti dah besar...bawa lagi...hihihihi

Adam Nuha - time tu kan kak liza kat kg...maner blh nak ajak...hahahha

nza - betul akak...dulu kecik dok kat kg...org susah...kalo rombongan tu...pandang jer org lain naik bas...sy x blh ikut