Thursday, June 18, 2009

DIA...


Mood...nak makan jer time sakit nih...ujian dari ALLAH...terima jer...syukur la x teruk diberiNya...baru sikit...kekadang time sakit la baru nak ingat DIA...itu la manusia...dok ingat benda lain jer lebih...nak sujud lama-lama sikit pun susah...tapi kalo ngadap tv...lama maner pun x rasa bersalah...manusia oh manusia....

Sesekali fikir telekung atau baju melayu kat umah tu dipakai untuk mengadap DIA bukan main lusuh lagi...tapi kalo nak pegi dinner...ader event...ha...bukan main gah lagi baju tu...x salah kan kalo kita ader telekung atau baju melayu yang cantik (walaupun x semahal mana) yang khas untuk kita mengadap DIA...

Sekali lagi fikir...cukup ker jarak kita ngan DIA sekarang??? Cukup ker kita menyayangi DIA??? Cukup ker ketaatan kita pada DIA??? Cukup ker kesetiaan kita pada DIA???

Mari kita fikirkan...dimanakah kita padaNYA...sama-sama kita beramal...


2 comments:

Mama @wisy said...

Sahdu..Jom kita beli telekung cantik kat jalan TAR..Tapi bukan kamu ke dulu suka tgk cerita "Full House" sampai solat cepelin..xoxo

AiNeRzA said...

yer la mama awisy...sebab kelemahan diri la kita ingat...ahaks